Single SuperMom Start

Single SuperMom is het grootste (online) netwerk van alleenstaande moeders in Nederland. Wij hebben een methode ontwikkeld om vrouwen in staat te stellen om in hun eigen regio een sociaal netwerk op te zetten dat zelfvoorzienend is. Het doel hierbij is het zorgen voor maatschappelijke activatie, zelfredzaamheid en economische zelfstandigheid. Want wanneer moeders voor zichzelf kunnen zorgen doen ze dat ook (beter) voor hun kinderen.

Uitrol naar andere gemeenten

Van oudsher was SSM voornamelijk actief in Amsterdam, maar in 2016 zijn wij met ondersteuning van het Ministerie van OCW een zeer succesvolle samenwerking aangegaan met de gemeenten Almere, Den Haag en Capelle aan den IJssel. Na de kick off van de e-trainingen zijn ook Zaandam, Haarlemmermeer, Gorinchem, Utrecht, Tilburg en Breda aangehaakt. De ontmoetingsbijeenkomsten en trainingen hebben honderden vrouwen geïnspireerd en geactiveerd om een stap te zetten richting (vrijwilligers)werk of een opleiding.

Het doel: een landelijk netwek

Single SuperMom is in 2017 met het Ministerie van OCW van start gegaan met de feestelijke lancering door Koningin Maxima van onze nieuwe e- trainingen, waarmee wij ook de moeders bereiken die in een gemeente wonen waar wij nog niet actief zijn, of voor wie een intensief begeleidingstraject op dat moment nog een stap te ver voor is.

Samenwerken?

Wie weet kan Single SuperMom iets betekenen voor de alleenstaande moeders in uw gemeente. Heeft u interesse in de start van Single SuperMom in uw regio? Graag horen wij van u op (hier persoonlijk emailadres en telefoonnummer).