Single SuperMom, How2SpendIt en Tip & Top gaven deze ochtend een inspirerende workshop over financieel opvoeden in het Rotterdamse Groot Handelsgebouw. Bijna twintig moeders waren hierbij aanwezig. Opvallend was dat bijna alle moeders aangaven dat zij de opvoeding anders wilden doen dan hun eigen ouders.

Aan de hand van pittige stellingen werden vervolgens de onderwerpen ‘zakgeld’, ‘sparen’, ‘uitgeven’ en ‘geld verdienen’ besproken. Want wat doe je bijvoorbeeld als je kind zijn of haar zakgeld uitgeeft aan prullaria? Laat je het toe of zeg je er wat van? Annelou van Noort gaf hiervoor de volgende tip: “Het advies is, hoe moeilijk ook: laat het gebeuren. Het is het geld van je kind en hij of zij zal moeten leren om zelf keuzes te maken. Juist als je het toelaat en het gaat de volgende dag kapot, dan leert een kind daarvan. ”

Ook op de stelling ‘Zakgeld is onzin. Als je kind iets nodig heeft, geef je het toch gewoon?’ werd volop gereageerd. De conclusie was dat het goed is om duidelijke afspraken te maken over wat er van het zakgeld gekocht mag en moet worden. Hiervoor kun je een zakgeldcontract maken. Dit schept duidelijkheid voor het kind, maar ook voor de ouder.

De workshop en netwerklunch waren een groot succes!