Home > Algemene voorwaarden

Over ons

Stichting Single SuperMom is in 2008 opgericht door Isra Lee en biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen door het hele land. Ons doel is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders. Dat doen we via onze website, onze Facebook-groep en door het organiseren van activiteiten, van workshops en trainings tot netwerkevents en sociale activiteiten. Ook organiseren wij inloopspreekuren waar alleenstaande moeders (en vaders!) hun vragen kunnen stellen en naar de juiste instanties kunnen worden doorverwezen.

Onze activiteiten zijn gericht op de thema’s welzijn, geld en zorg. Drie essentiële zaken voor alleenstaande moeders om goed voor zichzelf en voor de kinderen te kunnen zorgen.

Isra Lee’s persoonlijke geschiedenis, waarin ze geconfronteerd werd met de verschillende moeilijkheden die veel alleenstaande moeders tegenkomen in Nederland, heeft ertoe geleid dat ze zich wilde inzetten voor andere alleenstaande moeders. Haar eerste jaren als alleenstaande moeder, inmiddels zo’n twintig jaar geleden, waren bepaald niet makkelijk. Ze had zelf veel behoefte aan ondersteuning en het ontmoeten van vrouwen in dezelfde positie, maar aanbod was er toen nog niet. Door het starten van de stichting Single SuperMom, heeft zij zelf een plek gecreëerd waarin alleenstaande moeders elkaar kunnen vinden, elkaar kunnen ondersteunen en helpen waar dat nodig is. Inmiddels biedt Single SuperMom ook verschillende trainingen aan waarmee ze alleenstaande moeders bijvoorbeeld helpt economisch zelfstandiger te worden en uit de sociale isolatie te komen. Dit is nog altijd hard nodig.

Isra Lee is voor haar inzet genomineerd voor diverse belangrijke prijzen, waaronder de Joke Smit Prijs, een belangrijke prijs voor de emancipatie van vrouwen.

Single SuperMom wordt voor het grootste deel gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers, die allemaal ervaringsdeskundigen zijn. Behalve Isra Lee is er een aantal vaste krachten, en wordt er voor trainingen samengewerkt met een team van professionals, waaronder trainers en coaches.